Paylaş |
|
Tweet |
Bugün sizlere kullanıcı ve arama motorlarının dostu 12 kilit site içi (on- page) SEO çalışmamızı derledik.
Sayfa içi SEO için başlığınızın etiketi en önemli faktördür. Bir SEOmoz araştırmasına göre başlıklarına anahtar kelime ile başlayan sayfalar, başlığın ortasında veya sonunda anahtar kelime bulunan sayfalara göre daha yüksek sıralamaya sahiptirler.
Yazılar içeriğinizi belli bir yere kadar götürebilir. Görüntüler, videolar ve grafikler/şemalar eklemek siteden çıkma oranını (bounce rate) düşürür ve sitede geçirilen zamanı arttırır. Ki hemen çıkma oranı da Google sıralama faktörlerinden biridir.
İlgili sayfalara giden bağlantılar, tüm dikkatleri sayfanızın başlığına çekmek için Google’a yardım eden uygunluk sinyallerdir. SEOWizz.net tarafından yapılan bir sektör araştırmasına göre; yetkili sayfalara giden bağlantılar eklemek ( Harvard.edu ve Wikipedia.org gibi) Google’da sayfanın sıralamasını arttırır.
Anahtar kelimeniz, makalenin ilk 100-150 kelimesinin içinde görülmelidir. Anahtar kelimeleri içeriğin başında kullanmak içeriğinizin anahtar kelime ile ilgili olduğunu vurgular.
H1 etiketi sizin “manşet etiketi” nizdir. WordPress gibi birçok blog ortamları H1 etiketini, gönderinizin başlığına otomatik olarak ekler. Ama bazı temalar bu ayarları geçersiz kılar. Başlığınızın H1 etiketini aldığından emin olmak için sitenizin kodunu kontrol edin.
Google söylendiği gibi, sayfa yükleme hızını önemli bir SEO sıralama işareti olarak kayda geçirmektedir. İçerik dağıtım ağı (CDN), sıkıştırılmış görüntüler ve kaliteli hosting sitenizin hızını arttırabilir. Sayfanızın 4 veya daha az saniyede yüklendiğinden emin olun: MunchWeb tarafından yapılan bir araştırmaya göre kullanıcıların %75’i yükleme hızı 4 saniyeden fazla olan siteleri tekrar ziyaret etmiyor.
“2013”, “en iyi”, “rehber” ve “inceleme” gibi niteleyici kelimeler kullanmak, hedef
anahtar kelimenizin long tail (uzun kuyruklu) sıralanmasına yardımcı olabilir.
Sosyal işaretler, arama motoru algoritmasının en büyük parçası olmaya başladı. BrightEdge tarafından yapılan bir araştırmaya göre popüler sosyal paylaşım tuşları %700’e kadar sosyal paylaşımları arttırabilir.
“Uzunluk güçtür” SEO deyimi SERPIQ.com tarafından yapılan bir sektör araştırması ile desteklendi. Araştırmaya göre uzun içerikler Google’da önemli derecede daha yüksek sıralamaya sahiptirler. Rekabete dayalı anahtar kelimeleri hedeflerken en az 1500 kelimeye ulaşmaya çalışın.
Hemen çıkma (Bounce), sayfanızın kalitesini ölçmek için arama motorları tarafından kullanılır. Google, bir sayfanın hemen çıkma oranını (bounce rate) belirlemek için Google araç çubuğu, Chrome tarayıcı ve Google analiz verilerini kullanabilir. Hemen çıkma oranınızı (bounce rate) azaltmak için iç bağlantılar ekleyin, inandırıcı metinler yazın ve açık/anlaşılır bir site dizaynı geliştirin.
LSI anahtar kelimeleri Google’ın kullandığı, bir sayfanın uygunluğunu (ve muhtemel kalitesini) belirlerken kullandığı yöntemlerden biridir. Bu teknik kullanılarak yapılan aramada aranan kelimenin geçtiği içeriklerin yanı sıra yakın anlamlı kelimeler de arama sonuçlarının en altında gösterilirler.
LSI anahtar kelimeleri Google’ın arama sonuçlarının altında “….. ile ilgili sonuçlar” da görebilirsiniz.