Türk Telekom, Türkiye'de Herkes İçin 5G Dönemini Başlatıyor
Türk Telekom, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'de herkese 5G hizmeti sunmaya başlıyor. Ekstra ücret olmadan yüksek hızlı 5G deneyimi vaat ediyor.

Türk Telekom, Türkiye'nin 5G teknolojisine geçiş sürecinde güçlü fiber altyapısı ve abone başına en yüksek kapasite kullanım hakkıyla üstün bir 5G deneyimi sunmaya hazırlanıyor. 1 Nisan'dan itibaren kullanıma açılacak 5G hizmetiyle, şirket en yüksek fibere bağlı baz istasyonu oranına sahip operatör olarak sektörde öncü konumunu sürdürecek.
Geniş Kitlelere Ulaşan 5G Vizyonu
Türk Telekom, kesintisiz süren stratejik yatırımları ve müşteriye değer katan dijital çözümleriyle mobil sektördeki başarısını pekiştiriyor. Şirketin ekran yüzü ve sevilen komedyen Tolga Çevik'in rol aldığı reklam filmi, "Türk Telekom’dan herkes için 5G" sloganıyla güçlü bir iletişim dili sunuyor. Reklamda, müşterilerin 5G'ye geçiş için ekstra ücret ödemeyecekleri vurgulanıyor.
Fiber Altyapı Gücü ve 5G Deneyimi
Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, 5G teknolojisini Türkiye'de yeni bir dönemin kapısı olarak gördüklerini belirterek, "Güçlü fiber altyapımız ve abone başına en yüksek kapasite kullanım hakkımız sayesinde en iyi 5G deneyimini sunmaya hazırız. Türkiye'nin 81 ilinde ve kırsal bölgelerinde 5G'yi erişilebilir kılmak önceliğimiz" dedi. Özden, müşterilerin ek ücret olmadan 5G'ye geçiş yapabileceğini de ifade etti.
Mobil Pazarda Oyunun Dinamiklerini Değiştiren Marka
Özden, Türk Telekom'un mobil pazardaki güçlü konumuna dikkat çekerek, "Mobil numara taşıma pazarında en çok tercih edilen operatör olarak, sektörde oyun kurucu rolümüzü pekiştirdik. BTK'nın 2025 üçüncü çeyrek verilerine göre mobil müşteri sayısında pazar ikinciliğini elde ettik" şeklinde konuştu.
Reklam Filmi Rize’de Çekildi
Türk Telekom’un reklam filminin çekimleri Rize’nin Çağlayan Köyü’nde gerçekleştirildi. Tolga Çevik'in "Arkadaşım" karakteriyle rol aldığı filmde, 5G'nin Türkiye’nin tüm illerinde ve kırsal alanlarında kullanılabilir olacağı vurgulanıyor. Yönetmen Fırat Parlak’ın eğlenceli yönetimiyle, Toros Limanı’nda balıkçılarla sohbet eden Çevik, 5G’ye geçişte tarifelerin değişmediğini, internet hızının arttığını anlatıyor. Filmde ayrıca Çinciva Köprüsü’nde horon oynayan Çevik’in 5G hızını simgeleyen sahneleri yer alıyor.
Türk Telekom, "Türk Telekom’dan herkes için 5G" reklamıyla müşterilerin 5G ile ilgili sorularına yanıt verirken, 5G vizyonunu geniş kitlelere taşıyor.
Can Öztürk
Haber Editörü
Deneyimli haber editörü ve yazar.