4 Haziran 2026 Perşembe
Oyun20 02 202612:172 dk okuma1 okunma

Türk Oyun Şirketi Pixel Flow ile 1 Milyar Dolarlık Değeri Aştı

Türk yapımı Pixel Flow, Scopely tarafından satın alındı ve 1 milyar dolarlık değerlemeyi aştı. Oyun kısa sürede ABD'de en çok gelir getirenler arasında yer aldı.

Türk Oyun Şirketi Pixel Flow ile 1 Milyar Dolarlık Değeri Aştı

Scopely, Monopoly Go başta olmak üzere birçok popüler mobil oyunla tanınan şirket, Türk yapımı "Pixel Flow" oyununu portföyüne ekledi. Şirket, Pixel Flow'un geliştiricileri Kübra Gündoğan ve Emre Çelik tarafından geçen yıl kurulan Loom Games'in çoğunluk hissesini satın almak üzere anlaşmaya vardı.

Scopely tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde en canlı oyun merkezlerinden biri olduğu vurgulanırken, Türk oyun sektörünün dünya standartlarında yeteneklerle tanındığı belirtildi. Şirket, Türkiye'nin güçlü bir kültürel ve stratejik ortak olarak konumlandığını ifade etti.

Pixel Flow, birkaç ay içinde 10 milyondan fazla oyuncuya ulaşarak ABD'nin en çok gelir elde eden 20 oyunu arasına girdi. Anlaşmanın finansal detayları paylaşılmadı ancak şirketin değerlemesinin 1 milyar doların üzerinde olduğu açıklandı.

Türk Oyun Şirketi Global Pazarda Gücünü Artırıyor

Scopely'nin Gelirlerden Sorumlu Başkanı Tim O'Brien, LinkedIn üzerinden yaptığı açıklamada, yeni çıkan bir oyunun kısa sürede en çok gelir elde edenler arasına girmesinin nadir görüldüğünü ve Pixel Flow'un bunu başardığını belirtti. O'Brien, "Kurucular Kübra Gündoğan ve Emre Çelik ile ekipleri, oyunun her gün milyonlarca oyuncuya ulaşması ve büyümeye devam etmesiyle açıkça görülen bir ivme yarattılar. Ekibi Scopely ekosistemine dahil etmek ve yol haritalarını desteklemek için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Monopoly Go, Pokemon Go ve Scrabble Go gibi oyunların sahibi Scopely, Çin merkezli Tencent ile mobil oyun pazarında yoğun rekabet içindedir. Şirket, Pixel Flow gibi başarılı oyunları bünyesine katarak sektördeki konumunu sağlamlaştırmayı hedefliyor.

ABD merkezli dijital pazar araştırma şirketi Sensor Tower'ın verilerine göre Scopely, mobil oyunlarda uygulama içi satın alma gelirlerinde ABD'de birinci, küresel ölçekte ise Tencent'in ardından ikinci sırada yer almaktadır. Daha önce Türk oyun şirketleri Peak Games ve Dream Games de 1 milyar dolar değerlemeyi aşarak "Turcorn" unvanını kazanmıştı.

Paylaş:
Berk Tunç

Berk Tunç

Haber Editörü

Deneyimli haber editörü ve yazar.