Resident Evil 2 Yönetmeni Hideki Kamiya’dan Requiem Sızıntılarına Sert Tepki
Resident Evil 2 yönetmeni Hideki Kamiya, Requiem sızıntılarına sert tepki gösterdi ve sızıntı yapanları ağır şekilde eleştirdi. Capcom, spoilerların yayılmasını engellemeye çalışıyor.

Resident Evil 2'nin yönetmeni ve tanınmış geliştiricisi Hideki Kamiya, oyun sızıntıları ve spoilerlar hakkında güçlü ifadeler kullandı. Kamiya, bu tür içeriklerin oyun deneyimini olumsuz etkilediğini belirterek, sızıntı yapanların "binlerce kez ölmeyi hak ettiğini" ve "bir daha asla oyun oynayamayacakları bir lanete uğramaları gerektiğini" söyledi.
Sızıntıların Yayılması ve Capcom'un Tepkisi
Capcom, sorumlulara karşı sert önlemler alacağını açıklamasına rağmen, Resident Evil Requiem’in spoilerları internet ortamında hızla yayıldı. Geliştirici Hideki Kamiya, internette dolaşan çok sayıda oyun videosunun, bazıları IGN tarafından doğrulanmış büyük spoilerlar ve oyunun final sahnelerini içeren içeriklerin, yasa dışı yollarla elde edilen kopyalardan kaynaklandığını düşünüyor.
Kamiya'nın Twitter Mesajı
Twitter’da otomatik çeviriyle paylaşılan bir mesajda Kamiya, spoilerların Resident Evil 2'nin çıkışını nasıl etkilediğini değerlendirdi. Capcom, bu videoların yayınlanmasının telif hakkı ihlali oluşturduğunu ve aynı zamanda diğer müşterileri rahatsız eden bir davranış olduğunu vurguladı. Ancak, yayıncının bu durumu engelleme konusunda sınırlı imkanlara sahip olduğu, videoları kaldırmak veya uyarılar yayınlamakla yetineceği anlaşılıyor.
Çıkış Tarihi ve IGN Türkiye İncelemesi
Resident Evil Requiem, 27 Şubat'ta piyasaya sürülecek ve bu tarihe sadece birkaç gün kaldı. IGN Türkiye, oyunun incelemesini hem web sitesi hem de YouTube kanalında yakında yayımlayacak.
Bu haber, Burçin Aygün tarafından Vikki Blake'in haberinden derlenmiş ve eklemeler yapılmıştır. Burçin Aygün, IGN Türkiye'de sinema yazarı ve editör olarak görev yapmaktadır. Twitter hesabı: @Burcin_Aygun_
Berk Tunç
Haber Editörü
Deneyimli haber editörü ve yazar.