Direksiyon Başında Cep Telefonu Kullananlara Yeni Yaptırım: İkinci İhlalde Ehliyet İptali
Edirne'de drone destekli denetimlerle cep telefonu kullanan sürücülere yeni yaptırımlar getirildi. İkinci ihlalde ehliyet 30 gün süreyle iptal edilecek.

Trafikte araç kullanırken cep telefonuna bakmak, hem sürücünün hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliğini tehlikeye atmaya devam ediyor. Bu durumu önlemek amacıyla Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, şehir genelinde drone destekli trafik denetimlerine başladı.
Yeni Trafik Düzenlemesi ve Cezalar
Yeni getirilen trafik kuralına göre, cep telefonu kullandığı drone ile tespit edilen sürücülere ilk ihlalinde para cezası uygulanacak. Ancak bu ihlali tekrar edenlerin ehliyetlerine 30 gün süreyle el konulacak. Ayrıca, sürücüler ehliyetlerini geri alabilmek için birikmiş tüm cezalarını ödemek zorunda kalacak.
Denetimlerde cep telefonu kullanan sürücülere 5 bin lira para cezası kesildi. Aynı ihlal bir yıl içinde tekrarlanırsa ceza 20 bin liraya kadar çıkabiliyor ve her defasında ehliyete 30 gün el konuluyor.
Emniyet Kemeri İhlalleri
Emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolculara da 2 bin 500 lira ceza verildi. Bu ihlal bir yıl içinde dört kez tekrarlanırsa, sürücülerin ehliyetleri 30 gün süreyle geri alınıyor.
Drone Destekli Denetimlerin Etkisi
Drone ile yapılan denetimler sayesinde kurallara uymayan sürücüler havadan tek tek tespit ediliyor. Bu uygulama, trafik güvenliğinin artırılması ve trafik kurallarına uyulmasının sağlanması amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Serkan Demir
Haber Editörü
Deneyimli haber editörü ve yazar.