ADÜ Öğrencilerine IBAN Dolandırıcılığına Karşı Uyarı ve Bilgilendirme
ADÜ, öğrencilerini artan IBAN dolandırıcılıklarına karşı uyarıyor ve finansal güvenlik konusunda bilgilendirme yapıyor.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), son dönemde artan dijital dolandırıcılık vakalarına dikkat çekmek amacıyla öğrencilere yönelik bilgilendirme faaliyetleri düzenledi. Üniversite kampüsünde afişlerle de desteklenen bu farkındalık çalışmaları, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğiyle gerçekleştirildi.
Öğrencilere Finansal Güvenlik Uyarıları
ADÜ öğretim üyeleri, derslerin başında öğrencilere kısa bilgilendirmeler yaparak finansal güvenlik konusunda önemli uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, banka hesapları ve IBAN numarasının sadece bir hesap bilgisi olmadığı, aynı zamanda dijital ortamda hukuki sorumluluk doğuran bir kimlik niteliği taşıdığı vurgulandı. Bu bilgilerin kötü niyetli kişiler tarafından kullanılması durumunda öğrencilerin hukuki ve finansal sorunlarla karşılaşabileceğine dikkat çekildi.
Öğrencilerden Dikkatli Olmaları İsteniyor
Öğrencilerden, hesap kiralama, tanımadıkları kişiler adına para transferi yapma ve ATM'den para çekip başkalarına teslim etme gibi tekliflere itibar etmemeleri istendi. Ayrıca, belirsiz para transferleri, şüpheli işlemler ya da banka kartı ve telefon kaybı durumlarında zaman kaybetmeden bankalarla iletişime geçilmesinin önemi anlatıldı.
Rektör Prof. Dr. Bülent Kent'in Açıklamaları
"Dijital güvenlik gençler için giderek daha kritik hale geliyor. Son dönemde özellikle üniversite öğrencilerini hedef alan dijital dolandırıcılık girişimleri artış gösterdi. Öğrencilerimizin hem hukuki hem de finansal açıdan mağduriyet yaşamaması için bilinçli hareket etmeleri büyük önem taşıyor. Akademik birimlerimizde yürütülen bilgilendirme çalışmalarıyla gençlerimizin finansal verilerini koruma konusunda farkındalık kazanmasını amaçlıyoruz. Üniversite olarak öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak ve onları bilinçli bireyler olarak yetiştirmek önceliklerimiz arasındadır."
Serkan Demir
Haber Editörü
Deneyimli haber editörü ve yazar.