İncirlik Hava Üssü Yayını Soruşturmasında FETÖ Bağlantıları Ortaya Çıktı
İncirlik Hava Üssü'nden canlı yayın yapan muhabir ve yöneticiler gözaltına alındı. Soruşturmada FETÖ bağlantıları ortaya çıktı.

Birleşik Devletler’in İran’a yönelik askeri hamlelerinin ardından Orta Doğu’daki tansiyonun artması üzerine ANKA Haber Ajansı, İncirlik Hava Üssü’nden canlı yayın gerçekleştirdi. Üssün görüntülenmesi yasak olmasına rağmen yayın yapılması sonrası Adana Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek resen soruşturma başlattı.
Başsavcılıktan Güvenlik Uyarısı
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, askeri tesisler ve güvenlik alanlarına ilişkin görüntü ve bilgilerin yetkisiz paylaşımının basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirtti. Yapılan açıklamada, bu tür paylaşımların milli güvenlik ve kamu düzeni açısından ciddi sonuçlar doğurabileceği vurgulandı. Soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.
Üç Kişi Gözaltına Alındı
Sosyal medyada Anka Haber Ajansı tarafından yayımlanan "İncirlik Hava Üssünde Operasyon Hazırlığı" başlıklı haberle ilgili yapılan incelemelerde, canlı yayının İncirlik Hava Üssü Kabaktepe kanalı üzerinden yapıldığı tespit edildi. Canlı yayını yapan kişinin Koza TV muhabiri Sergen Ölçer olduğu belirlendi.
Ölçer ile birlikte haber yapılması talimatını veren Koza TV Genel Müdürü Mehlika Bilen ve Adana Büyükşehir Belediyesi personeli Güral Bıçakçı gözaltına alındı.
FETÖ Bağlantıları Ortaya Çıktı
İstihbarı incelemeler sonucunda, muhabir Sergen Ölçer’in erkek kardeşi Serhat Ölçer’in geçmişte FETÖ evlerinde kaldığı ve Manisa’da FETÖ soruşturmaları kapsamında adli işlem gördüğü ortaya çıktı.
Genel Müdür Mehlika Bilen’in ise Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na muhalefet, hakaret ve iftira, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve kişisel verilerin kaydedilmesi suçlarından işlem gördüğü belirlendi. Ayrıca Bilen’in, FETÖ'ye ait kapatılan Evsen Televizyon Reklam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde kaydının olduğu öğrenildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanı Güral Bıçakçı’nın ise 2006 yılında 6136 sayılı ruhsatsız ateşli silah veya yasaklı bıçak/alet bulundurma, taşıma veya satın alma suçlarından bir adli kaydının bulunduğu tespit edildi. Benzer şekilde, 75 ilde narkotik operasyonlarıyla yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirilmesi güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesinin bir diğer örneği olarak dikkat çekiyor.
Serkan Demir
Haber Editörü
Deneyimli haber editörü ve yazar.