4 Haziran 2026 Perşembe
Güvenlik14 02 202615:152 dk okuma1 okunma

İtalya’da Demir Yollarına Üçüncü Sabotaj Girişimi Yaşandı

İtalya'da Roma yakınlarındaki demir yollarında üçüncü sabotaj yaşandı, tren seferlerinde gecikmeler oldu. Soruşturma sürüyor, altyapı onarılıyor.

İtalya’da Demir Yollarına Üçüncü Sabotaj Girişimi Yaşandı

İtalya'da başkent Roma yakınlarında bulunan yüksek hızlı tren hatlarında bu sabah meydana gelen sabotaj sebebiyle tren seferlerinde gecikmeler ve aksaklıklar yaşandığı açıklandı.

Milano-Cortina Kış Olimpiyatları'nın açılış günü 7 Şubat'ta Bologna ve Pesaro bölgelerinde demir yollarına yönelik sabotaj eylemleri gerçekleşmişti. Ülkede bugün ise üçüncü benzer olayın yaşandığı bildirildi.

Sabotaj Detayları ve Etkileri

Ulusal medya kaynaklarına göre, İtalya Devlet Demir Yolları (FS) teknik ekipleri, Roma-Napoli hattında Salone ile Labico arasında anormallik tespit etti ve müdahale etti. İncelemelerde, tren trafiğini kontrol eden kabloların bulunduğu tünellerde hasar ve yanmış kablolar görüldü.

Aynı şekilde Roma-Floransa demir yolu hattında, Tiburtina ile Settebagni arasında benzer bir sabotaj tespit edildi. Bu olaylar nedeniyle her iki hatta da ciddi sefer aksaklıkları ve gecikmeler yaşandı.

Soruşturma ve Alınan Önlemler

Sabotajların nedenleri hakkında soruşturma başlatıldığı, ancak soruşturma tamamlanmadan teknik ekiplerin altyapıyı onarmak için çalışmalara başladığı belirtildi.

Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Matteo Salvini, sabotaj sonrası yaptığı açıklamada, "Bu eylemler işçilere ve İtalya'ya yönelik nefret dolu suçlardır. Bu suçluları ortadan kaldırmak için teyakkuzu ve denetimleri artırdık. Hiç kimsenin insan hayatını tehlikeye atan bu tür suçları küçümsemesini veya haklı göstermesini ummuyoruz." ifadelerini kullandı.

Önceki Sabotajlar ve Sorumlular

Geçen hafta da özellikle Kış Olimpiyatları'nın düzenlendiği kuzey bölgelerde, Bologna ve Pesaro civarında gerçekleşen iki sabotaj girişimi, demir yolu ulaşımında iki saatten fazla gecikmeye yol açmıştı.

Adli makamlar tarafından soruşturulan bu sabotajlar, "Sottobosko.noblogs" adlı bir blogda "Olimpiyatları ateşe verin" başlıklı mesajı paylaşan anarşist bir grup tarafından üstlenilmişti.

Paylaş:
Serkan Demir

Serkan Demir

Haber Editörü

Deneyimli haber editörü ve yazar.