Ordu'da Ramazan Bayramı Öncesi Dron Destekli Trafik Denetimi Yapıldı
Ordu'da Ramazan Bayramı öncesi dron destekli trafik denetimleri yapıldı. Ekipler sürücüleri emniyet kemeri, hız ve cep telefonu konusunda uyardı.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde dron teknolojisi kullanarak kapsamlı trafik denetimleri gerçekleştirdi. İl genelinde belirlenen güzergahlarda yapılan uygulamalarla trafik güvenliğinin artırılması hedeflendi.
Şehit Yalçın Yamaner Bulvarı'nda görev yapan polisler, durdurdukları sürücüler ve yanlarındaki yolcuların bayramını kutladı. Ekipler, sürücülere emniyet kemeri takmaları, cep telefonu kullanmamaları, hatalı şerit değiştirmemeleri ve hız sınırlarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca çocuklara çikolata ve düdük hediye edildi.
Geniş Katılımlı Trafik Denetimi
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Satan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı süresince 400 personelin 98 ekip halinde görev yapacağını bildirdi. Şehir merkezinde 29 ekibin denetim yapacağını belirten Satan, "Trafikte bir can kaybı bile fazladır" sloganıyla etkin denetimlerin süreceğini ifade etti.
Güvenlik Önlemleri ve Teknoloji Kullanımı
Satan, vatandaşların bayramlarını huzurlu geçirebilmeleri için tüm tedbirlerin alındığını vurguladı. İl genelinde radar, dron ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kullanılarak trafik denetimlerinin gerçekleştirileceğini aktardı.
Serkan Demir
Haber Editörü
Deneyimli haber editörü ve yazar.