4 Haziran 2026 Perşembe
Güvenlik15 02 202617:041 dk okuma1 okunma

Zelenskiy: Rusya Son Haftada 1300 İHA ve 1200'den Fazla Güdümlü Bomba Kullandı

Zelenskiy, Rusya'nın son haftada 1300 İHA, 1200'den fazla güdümlü bomba ve 50 füze ile Ukrayna'ya yoğun saldırılar düzenlediğini açıkladı.

Zelenskiy: Rusya Son Haftada 1300 İHA ve 1200'den Fazla Güdümlü Bomba Kullandı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun son yedi gün içinde Ukrayna'ya yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı.

Zelenskiy, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Rusya'nın son haftada yaklaşık 1300 insansız hava aracı (İHA), 1200'den fazla güdümlü bomba ve 50'ye yakın füze ile saldırı düzenlediğini belirtti. Saldırılar arasında çoğunluğu balistik olan füzelerin de bulunduğunu vurguladı.

Hedef Bölgeler ve Diplomatik Görüşmeler

Başkan Zelenskiy, Rusya'nın bugün özellikle Odessa, Donetsk, Zaporijya ve Sumi bölgelerine saldırılar gerçekleştirdiğini ifade etti. Ayrıca, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen 62. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında farklı ülkelerin liderleriyle ikili görüşmeler yaptığını hatırlattı.

Zelenskiy, bu görüşmelerde savaşın yıl dönümü olan 24 Şubat'a kadar Ukrayna'ya yeni silah ve enerji yardım paketlerinin sağlanması konusunda mutabakata varıldığını açıkladı.

Enerji Altyapısına Yönelik Saldırılar ve Hava Savunması İhtiyacı

Ukrayna lideri, Rusya'nın bu hafta içinde de Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef almaya devam ettiğini belirtti. Zelenskiy, ülkesinin, Rusya'nın terör yoluyla elde ettiği nüfuzu engellemek için her gün hava savunmasına ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Paylaş:
Serkan Demir

Serkan Demir

Haber Editörü

Deneyimli haber editörü ve yazar.