4 Haziran 2026 Perşembe
Yapay Zeka05 03 202610:581 dk okuma1 okunma

Türk Kızılay Edirne Şubesi Lokma Dağıttı, İpsala'da Yapay Zeka Eğitimi Verildi

Türk Kızılay Edirne Şubesi lokma dağıttı, İpsala'da yapay zeka eğitimi verildi. Edirne'de kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi düzenlendi.

Türk Kızılay Edirne Şubesi Lokma Dağıttı, İpsala'da Yapay Zeka Eğitimi Verildi

Türk Kızılay Edirne Şubesi, Büyükdöllük ve Değirmenyeni köylerinde teravih namazı sonrasında vatandaşlara lokma ikramında bulundu. Şube Başkanı Gözde Emel Baytar da vatandaşlarla sohbet ederek lokma dağıtımına katıldı. Köy ziyaretlerinin devam edeceği bildirildi.

İpsala'da Yapay Zeka Eğitimi

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu'nda, İpsala Kadın ve Gençlik Hareketi Derneği tarafından yürütülen ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteklediği yapay zeka farkındalık eğitim programı gerçekleştirildi. Yüksekokul öğrencilerine yönelik düzenlenen altı günlük eğitimlerde birçok akademisyen katkı sağladı.

Sürekli Eğitim Merkezi aracılığıyla verilen programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, TUSEM üzerinden e-devlet onaylı resmi sertifika almaya hak kazandı.

Edirne'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi

Edirne'de, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında sosyal hizmetlerde görevli meslek elemanlarına yönelik bir eğitim programı düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) ile Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimde, bağımlılık türleri, aile içi şiddetle ilişkisi, risk faktörleri, erken müdahale yöntemleri, vaka yönetimi, kurumlar arası koordinasyon ve yönlendirme mekanizmaları ele alındı.

Paylaş:
Ufuk Tekin

Ufuk Tekin

Haber Editörü

Deneyimli haber editörü ve yazar.