4 Haziran 2026 Perşembe
Yapay Zeka06 05 202621:491 dk okuma1 okunma

Vezirköprü'de 'Yapay Zeka Gerçeği' Sempozyumu Düzenlendi

Vezirköprü Meslek Yüksekokulu'nda 'Yapay Zeka Gerçeği' sempozyumu düzenlendi. Etkinlikte yapay zekanın eğitim, sağlık ve çevre alanlarındaki etkileri ele alındı.

Vezirköprü'de 'Yapay Zeka Gerçeği' Sempozyumu Düzenlendi

Vezirköprü Meslek Yüksekokulu, yenilikçi ve kaliteli eğitim hedefleri kapsamında "Yapay Zeka Gerçeği" adlı sempozyumu gerçekleştirdi. Etkinlik, Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Vezirköprü MYO Müdürü Doç. Dr. Afitap Özdelikara, açılış konuşmasında yapay zekanın artık geleceğe dair bir öngörü olmaktan çıkarak günümüzün somut bir gerçeği haline geldiğini vurguladı. Özdelikara, yapay zekanın eğitimden sağlığa, üretimden kamu hizmetlerine kadar hayatın birçok alanında etkili olduğunu belirtti. "Yapay zeka gelecek nesiller için önemli fırsatlar sunuyor. Önemli olan, bu teknolojiyi kullanan mı olacağımız yoksa geliştiren ve yön veren bireyler mi yetiştireceğimizdir" dedi.

Sempozyumda Yapılan Sunumlar

Programda Doç. Dr. Hülya Aykçaç Özen "Yapay zekanın çevresel gerçekliği: Karbon ayak izinden yeşil geleceğe" başlıklı sunumunu yaptı. Dr. Öğretim Üyesi Uygar Bayrakdar, "Yapay zeka çocuklar için eşitleyici mi, ayrıştırıcı mı? Tipik gelişen ve özel gereksinimli çocuklar bağlamında fırsatlar, riskler ve haklar" konusunu ele aldı. Ayrıca Dr. Ahmet Doğukan Sarıyalçınkaya, "Yapay zeka çağı: fırsatların parıltısı ve tehditlerin gölgesi" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Programa Katılanlar

Sempozyuma Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Seyfettin Turgut ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar da katıldı. Yapay zeka teknolojilerinin medya sektöründe yarattığı etkiler hakkında daha fazla bilgi için haber kuruluşlarının yapay zeka eğitiminde kullanılan içeriklere erişim engelleri incelenebilir.

Paylaş:
Ufuk Tekin

Ufuk Tekin

Haber Editörü

Deneyimli haber editörü ve yazar.